Säästövinkit matkalle

Juuri nyt on erinomainen aika matkustaa! Suomen kevät ei ole vielä alkanutkaan ja saamme varmasti nauttia lumisista maisemista pitkälle huhtikuuhun asti. Jos siis kaipaat maisemanvaihdosta ja haluat varmistaa paikkasi auringossa, niin tämä artikkeli on juuri sinulle tarkoitettu!

Olemme jo kertoneet kuinka toteutat unelmasi, vinkit löydät tätä kautta: https://www.risicum.fi/risicum-laina-blogi/ala-anna-olla-rahan-esteena-6-vinkkia-unelmiesi-toteuttamiseenMatkustellessa voit kuitenkin lentojen lisäksi säästä yllättävän paljon muissakin kuluissa! Sanomattakin lienee selvää, että edullisinta matkustaminen on yleisten loma-aikojen ja sesonkien ulkopuolella. Omatoimimatkoille kannattaa lähteä vaikkapa tiistaina, jolloin lennot ovat monesti hieman edullisempia, paluukin kannattaa ajoittaa arkipäivään ja säästät taas hieman.

Välttele trendikohteita

Tämä neuvo ei ehkä kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta. On kuitenkin fakta, että muodikkaimmat paljon hypetetyt matkakohteet ja suurkaupungit ovat lähes aina hieman tyyriimpiä. Tosin, jos haluat ehdottomasti päästä Pariisiin kevääksi, voit neuvojemme avulla onnistua pihistelemään sielläkin!

Esimerkiksi vähemmän tuntemattomat itäisen Euroopan helmet tarjoavat luksusta moninkertaisesti edullisemmin ja lentoja sinne suunnalle löytyy hyvin. Kaupunkilomakohteena vaikkapa Bukarest ja Riika ovat todella ainutlaatuisia ja pärjäät silti hyvin englannin kielellä

Matkusta osa matkasta bussilla

Lennot ovat edullisimpia vilkkaasti liikennöityihin matkakohteisiin ja metropoleihin, joissa yöpyminen voi olla kovinkin hintavaa. Erityisesti Keski-Euroopassa lentämisen ohella suosittu matkustustapa on bussilla kulkeminen. Jo muutaman tunnin päässä lentokentästä sinua saattaa odottaa täysin toinen hintataso ja säästät bussilla kulkien varmasti rahaa verrattuna pienemmälle lähikentälle lentämistä. Bussilla matkustaessa matkalla näet myös upeita maisemia ja paikallista elämää!

Kannattaa tutustua ainakin todella kattavasti matkoja tarjoavaan Eurolinesiin, OuiBusiin sekä Ecolinesiin. Nämä yhtiöt ovat luotettavaksi havaittuja ja erittäin suosittuja. Jos olet opiskelija, niin opiskelijakortti kannattaa ehdottomasti bussikyydin yhteydessä vilauttaa. Vaikka sinulla ei olisikaan kansainvälistä opiskelijakorttia, saat silti alennuksen todennäköisesti - parhaimmillaan saat matkan alle puoleen hintaan!

Joko tunnet Airbnb:n sekä CouchSurfingin?

Kun matkasta on tarkoitus selvitä minibudjetilla, kannattaa kaivella netistä erilaisia matkailijoiden verkostoja. CouchSurfingin eli sohvasurffailun ideana on majoittua paikallisen kotona ja monesti tätä kautta voi löytää myös matkaoppaan. CouchSurfing perustuu vastavuoroisuuteen ja suosituksiin, joten voit itsekin majoittaa näin matkailijoita kotiisi. Viimeistään nyt kannattaa aktivoitua sosiaalisen median käytössä ja luoda kohdemaata ajatellen verkostoja!

Enemmän vapautta tarjoaa taas Airbnb eli palvelu, jonka kautta ihmiset voivat vuokrata asuntojaan matkailijoille lyhyemmiksi tai pidemmiksi ajanjaksoiksi. Airbnb toimii todella näppärästi kännykässä ja maksut sekä sopimuksetkin hoidetaan suoraan palvelun kautta. Airbnb:n kautta löydät uniikkeja majoituspaikkoja ympäri maailman. Joillekin käyttäjille Airbnb on varsinainen elinkeino, mutta myös kodinomaisia ja edullisia majapaikkoja sieltä löytyy.

Hyvä säästökeino on myös hostelliin majoittuminen. Sosiaalisimmat nukkuvat jaetuissa makuusaleissa ja yksityisyyttä kaipaavat valitsevat oman huoneen jaetulla kylpyhuoneella. Käytännössä tällaiset vaihtoehdotkin ovat yllättävän mukavia ja monista löytyy esimerkiksi jaettu keittiö ja erilaisia pelejä ym. ajanvietteitä. Saat käyttöösi monesti myös lukittavan kaapin, joten voit huoletta jättää tavarat päiväksi huoneeseen.

Uskallatko heittäytyä tuntemattomaan?

Kuten ehkä matkoja selatessasi olet huomannut, että monet isommat valmismatkayhtiöt tarjoavat ns. määrittelemättömän majoituksen. Tällöin hintaan siis kuuluvat lennot ja majoitus, mutta majapaikkaa et etukäteen tiedä. Matkayhtiöt varoittelevatkin määrittelemättömän majoituksen kuvauksessa, että yöpaikka voi olla todella vaatimaton. Tyypillisesti määrittelemätön majoitus kuitenkin sijoittuu matkatoimiston muutoinkin käyttämiin hotelleihin, sillä heidän varaamansa kapasiteetti jäisi muuten käyttämättä lisäkuluja aiheuttaen.

Määrittelemättömän majoituksen tai matkajokerin avulla voit siis päästä erittäin edullisesti nauttimaan suosituistakin matkakohteista paljon listahintaa halvemmalla. Kannattaa toki varautua myös siihen vaihtoehtoon, että majoitus on todella mitätön.

Ryhdy kanta-asiakkaaksi, lataa app ja kirjoita arvosteluja

Monet nettimatkatoimistot ja matkanvälittäjät, kuten Ebookers, Expedia ja Trivago tarjoavat kanta-asiakkaaksi liittyville jonkin alennuskupongin ensimmäistä varausta varten. Vaikka prosentit eivät päätä huimaa (tyypillinen tutustumistarjous on jotain 5-10 % väliltä), on se silti mukava lisä. Kun lataat sovelluksen puhelimeen, saatat saada vielä lisäalennuksia. Parasta on kuitenkin se, että keräät kaikista matkoista rahaa takaisin uusiin matkoihin käytettäväksi. Kun matkasi jälkeen kirjoitat arvostelun profiilillasi, saat jälleen uusia alennuskuponkeja käyttöön!

Tartu tarjouksiin heti - Risicum auttaa sinua!

Kun löydät edulliset lennot, unelmien loman tai viimeisen hotellihuoneen, kannattaa tarjoukseen tarttua nopeasti. Hinnat muuttuvat hetkessä ja monet muutkin metsästävät parhaita paikkoja. Voi olla fiksua maksaa lennot vaikkapa luottokortilla, jotta varmistat parhaan turvan maksullesi.

Aina tilillä ei kuitenkaan ole rahaa juuri silloin, kun hankinta olisi tehtävä. Risicum tarjoaa sinulle järkeviä maksuvaihtoehtoja matkusteluakin varten. Voit hakea Käyttölainaa joustavasti aina 5000 euroon asti tai kartuttaa matkakassaasi Kertalainalla, jota voit saada 3500 euroa.

Risicum antaa sinulle alustavan lainapäätöksen välittömästi ja pääset jatkamaan matkasuunnittelua vain parilla klikkauksella! Reilut laina-ajat takaavat taloudellesi turvaa myös matkan jälkeen. Tutustu erilaisiin rahoituspalveluihin  osoittessa www.lainoja.fi ja löydät itsellesi sopivan tavan rahoittaa matkasi.

Tutustu Kertalainaan »

« Takaisin Blogin etusivulle