Pikavippivertailu loppuu lakimuutokseen - tilalle kulutusluotot

Tiedätkö mitä lainasi maksaa?

Ennenkuin haet lainaa olisi hyvä tehdä vertailuja yhtiöiden ja vippituotteiden välillä. Kun olet valitsemassa lainaa, niin mieti tarkoin mihin lainaa tarvitset ja ennen kaikkea sitä paljonko pystyt maksamaan lainaa kuukaudessa takaisin. Aina ei ole hyvä vaihteoehto sekään, että kuukausierä on mahdollismman pieni, jos vastaavasti lainaika on hurjan pitkä. Pitkällä laina-ajalla on todennäköismmin myös korkokulut suuremmat. Valitse siis tuote, mikä sopii juuri sinulle ja sinun takaisinmaskuohjelmaan parhaiten. Pikalainojen ja niiden kulujen huolellinen vertailu auttaa pitämään taloutesi paremmin hallinnassa.

Lyhennyserät kannattaa tarkistaa koko takaisinmaksuajan osalta.

Kun valiset lainaa, niin kannattaa syntyviä kustannuksia katsoa kokonaisuutena. Lainatarjoajat saattavat käytää houkutuslintuna erittäinkin edullista ensimmäistä lyheynnyserää, mutta sen jälkeiset erät saattavat olla monikertaiset ensimmäiseen erään verrattuna. Tarkista siis aina että jokainen erä on sellainen, että selviydyt niiden maksusuorituksista.

Vuosikorko, kuukausikorko ja muut maksut.

Joskus on vaikeaa ymmärtää miten korot on laskettu. Nykysillä laskutavoilla kuukausikorot saadaan helpostikin näyttämään varsin kohtuullisilta, mikä sinänsä ei ole väärin. Tärkeää on katsoa paljonko maksat korkoja kaiken kaikkiaan koko lainan ajalta.

Hae lainaa fiksusti

Markkinoilta saa yhä monenlaista pikavippiä ja pikalainaa. Jokainen ymmärtää, että lainatulla rahalla on aina hintansa. Se muodostuu takaisinmaksettavasta lainasta, lainan koroista sekä lainan käsittelyyn ja maksamiseen liittyvistä kuluista. Eli ihan tavallisten ihmisten työstä. Myönnettävään lainaan sisältyy sen myöntäjälle myös luottotappioriski, kun lainan ottajalta ei tarvita vakuuksia. Kuluttajan kannalta oleellisinta on, että lainan kustannukset ovat hänen kannaltaan kohtuullisia ja ymmärrettäviä. Näin lainan takaisinmaksu mahtuu oman talouden rajoihin.

Lainavertailu helpottuu, kun näet haettavan lainan kustannukset selkeästi jo ennen lainapäätöksen hyväksymistä. Tämä on meidän filosofiamme: olla avoimia ja läpinäkyviä – eli luottamuksesi arvoisia. Olemme täysin samaa mieltä lainsäätäjän ja Kuluttajaviraston kanssa: selkeä ja kohtuullinen hinnoittelu ja taloudellisesti terveellä pohjalla toimiva pikalaina- ja kulutusluottomarkkina on yksinomaan kuluttajan etu. Tyytyväiset asiakkaat ovat liiketoimintamme perusta.

Kun teet lainavertailua meillä ja muualla, varmista että näet hakemasi lainan kaikki sinulle koituvat kustannukset selkeästi eriteltyinä. Korkoineen, kuluineen ja loppusummineen. On tärkeätä muistaa, että laskennallisia korkoprosentteja huomattavasti arvokkaampi tieto on nähdä eurolleen kerrottuna, mitä lainaamasi rahasumma sinulle oikeasti maksaa, valintasi mukaan kuukausittain tai kerralla maksettuna. Silloin tiedät parhaiten, sopiiko kyseinen laina juuri sinun talouteesi.

 

Laina-aika: 12kk. Minimilyhennys: 51,38 € / kk. Laina yhteensä: 616,13 €. 
Laina: Vuotuinen nimelliskorko 24,5%, nostopalkkio 9,25 %. Todellinen vuosikorko: max. 49,80 %.
Esimerkkilaina: kokonaiskulut 1000 euron ja 12 kuukauden luotolle ovat yhteensä 1232,26€.
Laina-aika: min. 12 kuukautta, max. 12 kuukautta.